Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kuva: Gitta MajewskiKuva: Gitta Majewski

Varaukset ja tiedustelut: 

info[at]nukketeatterikeskus.fi

p. 050 325 5093

Satulangat -teatterinukkenäyttely

Kirsti Huuhkan iki-ihanat nuket Satulangat-näytelmästä on koottu kiertäväksi näyttelyksi. Lisäksi näyttelyssä on esillä joitakin Huuhkan suosituimmista lasten käyttöön tarkoitetuista alkuperäisnukeista. Huuhkan nukeilla on merkittävä osa suomalaisen nukketeatterin historiassa.

Satulangat oli Nukketeatteri Vihreän Omenan suosituin näytelmä. Se koostuu kolmesta tutusta sadusta:

  • Kultakutri ja kolme karhua
  • Kolme pientä porsasta
  • Kolme pukkia

Se sai ensi-iltansa vuonna 1988 ja sitä esitettiin yli kymmenen vuoden ajan aina 2000-luvulle asti. Näytelmällä oli yhteensä yli 400 esityskertaa ja siinä käytettiin myös viittomakieltä. Tämän pöytäteatteriesityksen äiti oli Anneli Pertris-Forsell, ja sen oli ohjannut Sirppa Sivori-Asp.

Kirsti Huuhka (1921–2012) oli legendaarinen nukenrakentaja, jonka hurmaavat nuket esiintyivät niin televisiossa kuin näyttämölläkin usealla vuosikymmenellä. Kirsti Huuhka oli myös taitava opettaja ja kouluttaja, joka kiersi ympäri Suomea opastamassa sekä harrastajia että ammattilaisia nukketeatterin saloihin.

Kirsti Huuhkan suosituimmista teatterinukenrakennusohjeista on myös koottu kirja, Hoksnokka.

Satulangat -näyttelyn on tuottanut Nukketeatterikeskus Poiju ja sen voi tilata kirjastoihin, päiväkoteihin, kulttuuritaloihin jne.

Näyttelyvuokra: 124 € / kk (sis. alv) ja mahdolliset kuljetuskustannukset.