Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bild: Jussi VirkkumaaBild: Jussi Virkkumaa

Beställningar: 

Bojan Baric bojan.baric[at]nukketeatterikeskus.fi

tfn +358 500 642399

Marionetternas besök

"Cirkus är en fantasivärld där alla är speciella och skickliga. På sitt eget sätt."

I föreställningen Marionetternas besök får vi se en samling föreställningar av cirkuskonstnärer, dansare och musiker ackompanjerade av musik. I föreställningen vaknar marionetterna till liv på scenen och presenterar alla sitt eget programnummer: musik, dans, sång och cirkuskonster.
Dockorna i föreställningen är gamla varieté-, dvs. trådmarionetter. Dockorna har byggts så att de klarar en viss uppgift, såsom att cykla med en- hjuling, kasta kniv, dansa magdans eller gå på lina. Marionetterna har byggts av Josef Vitek, dockmästaren, som anses vara en Stradivarius inom dockbyggande. Marionetternas besök respekterar den gamla mellaneuropeiska marionettraditionen. Det finns endast några få dockkonstnärer som ger föreställningar med trådmarionetter.

För alla åldrar
Rekommenderas för: barn över 3 års ålder samt vuxna.
Föreställningen kan förverkligas för vuxna, unga eller barn. Lämpar sig speciellt för teatrar, restauranger, festivaler och storevenemang.
Speltid: 35 min.
Föreställningen är ordlös.

Dockspelare, manus, regi, ljus samt komposition och arrangemang av musik: Bojan Baric, Marionettiteatteri Bojan Baric
Dockor: Josef Vitek

Tekniska data: föreställning en behöver ett utrymme om minst 3 x 4 m och kan även visas utomhus. Skådespelaren hämtar ljus- och ljudutrustning med sig och sköter själv dessa.
Pris: 500 €/föreställning, 850 €/två föreställningar