Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bojan BarićBojan Barić
 

 

Rasa Group – Satu PaavolaRasa Group – Satu Paavola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisa SaloElisa Salo

Timo RuuskanenTimo Ruuskanen

Miina TurunenMiina Turunen

Nukketeatterikeskus Poijun sooloteatterit

Taiteilijat

 

Bojan Barić

Marionettiteatteri Bojan Barić

Bojan Barić on säveltäjä ja pitkän linjan nukketeatterialan ammattilainen. Hän oli perustamassa Nukketeatteri Sampoa 1970-luvulla ja työskenteli siellä 2000-luvulle. Nukketeatterikeskus Poijussa Barić on työskennellyt taiteellisena johtajana, nukeillanäyttelijänä, muusikkona, säveltäjänä, ohjaajana sekä valaistus- ja ääniteknikkona. Lisäksi Barić on vuosien varrella tehnyt lukuisia projekteja televisioon, festivaaleille, tapahtumiin ja eri teattereihin Suomessa ja ulkomailla.

Vuonna 2006 Bojan Barić sai valtion 5-vuotistaitelija-apurahan tunnustuksena pitkästä urastaan. Barić on yksi helsinkiläisen Nukketeatterikeskus Poijun perustajista.

Yhteystiedot:
p. +358 500 642 399, bojan.baric[at]nukketeatterikeskus.fi

 

Satu Paavola

Rasa Group

Satu on vuonna 1999 Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi valmistunut näyttelijä ja nukketeatterintekijä. Hän on toiminut laajasti teatterin ja esittävän taiteen kentällä tehden sooloesityksiä, musikaaleja, televisiotuotantoja ja elokuvia. Satu on sekä esiintynyt että opettanut ulkomailla ja toiminut kansainvälisen lastenteatterijärjestö Assitej'n Suomen-hallituksen puheenjohtajana.

Vuonna 2007 Satu valmistui teatteri-ilmaisun opettajaksi Teatterikorkeakoulun maisteriohjelmasta erityisalanaan nukeilla ja esineillä näyttelemisen tekniikka. Satu oli mukana perustamassa Nukketeatterikeskus Poijua.

Yhteystiedot:
satu.paavola[at]animaform.fi

 

Elisa Salo

Näyttelijä, näytelmäkirjailija

Elisa Salo on helsinkiläinen freelancer-näyttelijä ja näytelmäkirjailija. Hän valmistui näyttelijäksi Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyön laitokselta 2004. Kirjoittamista hän on opiskellut Kriittisessä Korkeakoulussa.

Elisa on näytellyt mm. Suomen Kansallisteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Kuopion Kaupunginteatterissa, Q-teatterissa, Teatteri Takomossa, Tanssiteatteri Raatikossa ja Teatteri Vantaan produktioissa. Hän on myös teatteriryhmä Jalostamo-kollektiivin perustajajäsen.

Hän on työskennellyt teatteriprojekteissa myös perinteisten teatterirakennusten ulkopuolella, mm. palvelutaloissa ja vastaanottokeskuksissa. Lisäksi Elisa on näytellyt tv-sarjoissa, radiokuunnelmissa ja lyhytelokuvissa sekä dubannut monia animaatiohahmoja.

Elisa Salo näyttelee Nukketeatterikeskus Poijun esine- ja naamioteatteria yhdistelevässä esityksessä Peikonhäntä ja Lumiukon Sydän.

Yhteystiedot: p. 050 537 5390, elisa[at]nukketeatterikeskus.fi

 

Miina Turunen

Miina on Teatterikorkeakoulusta vuonna 1997 valmistunut helsinkiläinen freelance näyttelijä.

Miina on näytellyt tv- ja elokuvatöiden (mm. tv-sarjat Toisen kanssa, Mustat lesket sekä elokuvat Sibelius ja Kekkonen tulee) 

lisäksi mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa, Espoon teatterissa sekä Suomen Kansallisteatterissa.

Miina näyttelee Nukketeatterikeskus Poijun esityksessä Onnellinen prinssi, johon hän on tehnyt myös tekstisovituksen.

Yhteystiedot: p. 040 847 4141, miina[at]nukketeatterikeskus.fi  

 

Timo Ruuskanen

Timo on Teatterikorkeakoulusta 2005 valmistunut freelance näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja kouluttaja. Timo on näytellyt useissa nukketeatteriesityksissä mm. Teatteri Hevosenkengässä ja hän on erikoistunut klovneriaan. Timo on yksi nykyklovneriaa edustavan Red Nose Companyn sekä Improvisaatioteatteri Reactorin perustajajäsenistä. Taiteellisen työn lisäksi Timo kouluttaa esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja. Timo näyttelee Nukketeatterikeskus Poiju esityksessä Joulupukin lahja.

Yhteystiedot: p. 044 238 2800, timo[at]nukketeatterikeskus.fi

 

Milla Risku 

Milla Risku on nukke- ja naamioteatteritaiteilija, nukentekijä, lavastaja, ohjaaja ja kouluttaja, kuvittaja

Työskentelykenttäni voidaan jakaa kolmeen osa­alueeseen: teatteriin, kuvitustyöhön sekä opetus­ ja organisointityöhön, jotka ovat vuosien varrella sulautuneet toimivaksi, toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi. Huumori ja eri elementtien ja taidemuotojen ennakkoluuloton yhdisteleminen ovat keskeisiä tekijöitä taiteellisessa toiminnassani. 

Yhteystiedot:

milrisku[at]gmail.com

p. 045 1245161

www.millarisku.fi

 

 

Miina näyttelee Nukketeatterikeskus Poijun esityksessä Onnellinen prinssi, johon hän on tehnyt myös tekstisovituksen.